hembutton

About Me

Skärholmen, Sweden
Några av oss från Skärholmens moskén
Använder Blogger.

lördag 29 januari 2011

Standart-svar till dem som inte gillar Islam

1. Många är de som inte vet vad Islam handlar om, och följer fördomar och gissningar. I Sverige har man en protestantisk förförståelse av Islam. Koranöversättningar är opålitliga tolkningar. Den vanliga föreställningen av Islam motsvarar på inget sätt koranens lära. Islam vill lag och rätt, respekt och förståelse bland människorna, i familjen och i samhället. Detta är Islams anda.

2. Islamofobi är en form av modern rasism. Den som vill skada muslimerna skadar sig själv. Att sprida hat och förakt skadar (även) det svenska samhället, men att ifrågasätta och diskutera med respekt kan vara positiv.

3. Den som bryter mot lagarna i ett land - till exempel i Sverige - måste tillrättavisas; men den som handlar hederlig kommer att belönas.

4. En del muslimer försummar Islams esoteriska (inre) aspekt, vilket leder till islamsk torrhet och puritanism. Förnekas den inre aspekten skapas det en karikatyr av Islam. I det moderna tänkesättet däremot sätter många vantrogna sin lit till allt annat än Gud och Hans mål och får sedan skörda därefter.

5. De flesta regeringssystem i dem muslimska länderna grundar sig varken på Islams principer, ej heller strävar dem att uppfylla dem. Istället är de flesta så kallade "islamiska länderna" sekulära stater som bekämpar islam. Ekonomiska intressen i dessa länder måste stå efter för dem mänskliga rättigheterna och inte minst för Guds rättighet över människorna.

6. Muslimerna hatar inte friheten, det dem hatar är att andra vill bestämma hur dem ska leva. De försvarar sin rätt att vara sig själv, att utöva sin religion så som det föreskrivits och att sträva efter en högre moral.

7. När muslimer attackeras är de tvungna att försvara sig. Alla människor har rätt till självförsvar, som likväl måste vara proportionell.

8. I flera muslimska länder råder krig, terror och förtryck. Några muslimer vill importera sina egna problem och konflikter hit : detta är oaceptabelt. Att döda oskyldiga, civila eller sig själv är otvetydig mot Islams principer. Likaså könsstympning, tvångsäktenskap och uppvigling.

9. I den aktuella sjukliga, moderna världen med sitt moraliska förfall, sin slapphet och sina skandaler har värderingarna rubbats, så att det som är fult inför Gud har blivit fint och det som uppskattas av Gud nedvärderas. Insikten i vad som är sant och rätt håller på att förloras.

10. Islam grundar sig på autentiska källor, förvaltar den eviga och heliga traditionen och kan därför svara på vår tids allmänna villfarelser. Den verkliga källan till konflikt är den att det moderna samhället bygger på girighet och att gynna sig själv (ego dyrkan), medan Islam kallar till ödmjukhet och att dela med sig. Du är bara här för en stund för att tjäna andra och sedan får du gå. Alla lösningar som bygger på nafs (det själviska egot) ökar konflikten.

11. Profet Muhammad ( ) undervisade människorna i allt och förklarade: "Jag har inte kommit förutom att göra er karaktär bättre (eller ädlare)", dvs. han kom för att lära oss alla hur man utvecklar den mänskliga naturen i enlighet hennes Ruh (den odödliga själen) och inte enligt hennes nafs (det själviska egot).

12. Hans exemplariska liv (Guds frid och nåd vare med honom) är hoppets ljus för mänskligheten i alla länder och i alla tider.
.
-

2 kommentarer:

  1. Du talar om "respekt och förståelse" och säger: "Att sprida hat och förakt skadar (även) det svenska samhället". Det låter bra och jag instämmer.
    Men sedan anklagar du de som har en annan åsikt än du för att vara "vantrogna" och påstår att vår värld är sjuklig med moraliskt förfall!
    Är detta att visa "respekt och förståelse" eller är det att sprida hat och förakt som skadar det svenska samhället?

    SvaraRadera
  2. Tack för dina synpunkter, men du blandar ihop äpplen & päron.
    Det ena är islamisk terminologi (muslim, troende, vantrogna, otrogna etc.) och det andra hur man förhåller sig mot icke-muslimer (normalt och rättvist, enl. landets lagar).

    Att andra kallas “vantrogna” och vår moderna värld som ”sjuklig i moraliskt förfall” är en deklaration av faktiska förhållanden och inte slumpmässiga, känsloladdade anklagelser.

    Samtidigt är vi öppna för att visa intresserade människor, vad Islam har att erbjuda för dem i deras liv idag - här i Sverige. Det finns ju - Gud ske lov! - en utväg ur förvillelsen och kaoset.

    Genom den gudomliga vägledningen (hidayah) har dem troende fått en måttstock (furqan), med vilken dem kan kritiskt och opartiskt analysera världens och människans (inkl. sitt eget) tillstånd.

    För enligt vår (och andras) vetskap har i den ”moderna världen ... värderingarna rubbats, så att det som är fult inför Gud har blivit fint,” och tvärtom, men sina ödesdigra konsekvenser.
    .-.

    SvaraRadera


mhmdgrt1a
Moskpersp1250a1